Meny
 

Nøtter - sunn nytelse

bilde av en haug med nøtter

Nøtter er sunt, fulle som de er av proteiner, fiber, vitaminer, mineraler og – ikke minst – sunne fettstoffer.

Spis mer nøtter! Det er konklusjonen til en rekke nye undersøkelser som i 2014 ble presentert i det velrenommerte amerikanske legetidsskriftet New England Journal of Medicine.

 

De som spiser nøtter regelmessig har ikke bare lavere risiko for å rammes av en rekke sykdommer, de veier også mindre og ser yngre ut.

 

I den amerikanske studien, som omfatter over 100 000 menn og kvinner, hadde de som spiste nøtter hver dag betydelig bedre helse enn de som aldri, eller sjelden, spiste nøtter. En annen undersøkelse viste at overvekt og fedme var dobbelt så vanlig blant de som ikke spiste nøtter som blant nøttespiserne.

Og til tross for at næringsinnholdet varierer mellom ulike typer nøtter, spiller det tilsynelatende ingen rolle hva slags nøtter vi spiser.

 

Alle nøtter er sunne!

Til og med peanøtter, som ofte utelukkes fra studier ettersom de egentlig er belgvekster og ikke nøtter, har mange av nøttenes positive eff ekter på helsen, vekten og huden.

 

Det perfekte mellommåltidet
Nøtter er på mange måter det perfekte mellommåltidet. De tilfører vitaminer og mineraler til frokosten, metter på vei hjem fra jobben, gir rask energi før treningsøkten – og dessuten smaker de godt til nesten alt. Nøtter passer i frokostblandingen, er en mettende ingrediens i salaten og gir desserten et ekstra løft.

Nøtter er dessuten lettvint å ta med seg. Man trenger ikke bekymre seg for holdbarheten, eller for at de skal smule eller lekke.

Sist endret - 12 mars 2020

Relaterte butikker

life-logo