Meny
 

3 ingredienser til en deilig påskefrokost

Frokost er dagens viktigste måltid. Det er derfor viktig å finne ut hvilke 3 ingredienser som er nødvendige for at påskefrokosten skal bli en stor suksess.

Pannekake som ser ut som påskehare

1. Hyggelig stemning

Sett av god tid både til å tilberede frokosten og ikke minst til å nyte den og hverandres selskap. Sett preg på atmosfæren ved å sette på rolig musikk og tenne stearinlys. Dersom dere har peis, kan du fyre i den også. Få flere tips til hvordan du enkelt kan få påskestemning i stua her. Dekorer bordet med påskepynt og legg til rette for at man kan nyte frokosten i flere timer. Det er hverdagsluksus på sitt beste. 

  

Dersom du kjenner noen som er alene i påsken eller det er noen du ønsker å tilbringe mer tid sammen med - inviter dem på påskefrokost da vel. Er man flere rundt frokostbordet er det ekstra hyggelig å sette stemning med en morsom påskequiz som den du finner her.

 

  • Frokost_getty_bord-(1).jpg
  • Frokost_getty_bord-(2).jpg

 

2. Noe godt å drikke

Til en lang frokost liker vi å kunne velge blant flere alternativ. Vi foreslår at du serverer både juice, melk, kaffe, te og kakao. Ja, for i påsken er det lov med kakao til frokost. Visste du at det er (nesten) like enkelt å lage hjemmelaget kakao som det er å bruke ferdigpose, også smaker det så usannsynlig mye bedre!

 

Denne deilige oppskriften er hentet fra MatPrat.

 

For å lage 4 kopper med kakao trenger du:

1 l melk

5 ss sukker

5 ss kakaopulver

 

SLIK GJØR DU

  1. Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakao og sukker løser seg opp i melken.
  2. Tilsett resten av melken og varm opp til det ryker godt av kakaoen (65-70 °C).
  3. Hell kakaoen i kopper og strø over minimarshmellows eller pisk opp litt fersk krem.

Voilà, så har du laget hjemmelaget kakao.

  

3. God mat

Det er lite som slår rykende ferskt brød eller varme rundstykker til frokost. Server med alles favorittpålegg i et rikelig utvalg. For det lille ekstra kan du imponere med å servere minicroissant eller påskebrød som du finner oppskrift på her

 

Det blir ingen riktig påskefrokost uten egg. Visste du forresten at vi spiser dobbelt så mye egg i påsken, som vi gjør ellers i året. Hva med å steke egget i midten av brødskiva slik at det blir en ekte eggeskive? Eller hva med hjemmelagde armeriddere, eggerøre, omelett eller rett og slett pannekaker?

 

 

Lek med maten

Pannekaker er en slager hos de fleste – både små og store. Det er ikke den vanligste frokostretten til hverdags, og det er derfor ekstra gøy å servere det i påsken. Tilbered pannekakene med masse herlig frukt og bruk fantasien. Noen ganger er det faktisk lov til å leke med maten. 

 

  • Frokost_getty_pannekake (3).jpg
  • Frokost_getty_pannekake (1).jpg
  • Frokost_getty_pannekake (2).jpg

 

 

Sist endret - 31 mars 2020