Hjemmelagde grove knekkebrød

hjemmelagde knekkebrød
grønn smoothie fra kinsarvik naturkost

Hva er bedre enn å våkne til knasende godt (og sunt) knekkebrød? Sjekk ut denne gode oppskriften fra Kinsarvik Naturkost.

Med denne oppskriften lager du ca. 24 knekkebrød - så du får nok til å ta med på tur, på jobb eller dit du skal i helgen!

Ingredienser

3,5 dl grov spelt mel

3,5 dl havregryn

1,5 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl kruskakli

1 ts salt

7 dl lunket vann

& ev. 1/2 dl hakkede valnøtter eller andre frø/nøtter/tørket frukt du ønsker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190* C over-/undervarme eller 170* C varmluft.

Begynn med å ta alle de tørre ingrediensene opp i en stor skål. Tilsett vann og rør. Deigen blir som tykk grøt! Husk at du kan tilsette dine favorittnøtter, frø og tørket frukt - fra chiafrø til goji bær!

Finn fram to store langpanner og husk bakepapiret! Bruk en skje eller slikkepott til å fordele blandingen mellom de to formene, og smør jevnt og tynt utover!

Bruker du varmluft, kan du steke begge brettene samtidig. Sett brettene inn i ovnen i 10 minutter. Ta dem så ut (husk grytelapper!) og rut opp i den størrelsen du ønsker knekkebrødene.

Sett brettene inn i ovnen igjen i 30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene i varmluftsovnen etter 15 minutter. Ta dem ut og avkjøl på rist – det går fort! Etter kort tid, kan du knekke dem opp. De holder seg godt i en boks med lokk i opp til en uke!

Har du andre ting du ønsker å lage? Sjekk ut disse gode oppskriftene: