Hjemmelagde grove knekkebrød

Hva er bedre enn å våkne til knasende godt (og sunt) knekkebrød? Sjekk ut denne gode oppskriften fra Kinsarvik Naturkost.
Med denne oppskriften lager du ca. 24 knekkebrød - så du får nok til å ta med på tur, på jobb eller dit du skal i helgen!
Ingredienser
3,5 dl grov spelt mel
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl lunket vann
& ev. 1/2 dl hakkede valnøtter eller andre frø/nøtter/tørket frukt du ønsker
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 190* C over-/undervarme eller 170* C varmluft.
Begynn med å ta alle de tørre ingrediensene opp i en stor skål. Tilsett vann og rør. Deigen blir som tykk grøt! Husk at du kan tilsette dine favorittnøtter, frø og tørket frukt - fra chiafrø til goji bær!
Finn fram to store langpanner og husk bakepapiret! Bruk en skje eller slikkepott til å fordele blandingen mellom de to formene, og smør jevnt og tynt utover!
Bruker du varmluft, kan du steke begge brettene samtidig. Sett brettene inn i ovnen i 10 minutter. Ta dem så ut (husk grytelapper!) og rut opp i den størrelsen du ønsker knekkebrødene.
Sett brettene inn i ovnen igjen i 30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene i varmluftsovnen etter 15 minutter. Ta dem ut og avkjøl på rist – det går fort! Etter kort tid, kan du knekke dem opp. De holder seg godt i en boks med lokk i opp til en uke!
Har du andre ting du ønsker å lage? Sjekk ut disse gode oppskriftene: