6 trender vi vil kle oss i denne våren

dame med rødt hår, grønn hårpynt og beige genser. Dame sitter på stol med denimbukse, denimjakke og grønn jakke, sneakers
dame med rødt hår poserer i drivhus med turkis bluse, beige bukse og turkis og lilla veske
Bluse Mos Mosh LUN Bergen 1699,- // Bukse KappAhl 599,- // Belte Deguy 399,- // Strømper Change 89,- // Veske Guess Bagorama 1399,- // Øredobber Kleiveland Ur&Gull 900,- // Sko Dr. Martens Eurosko/Haaland 1799,-.

Det er få årstider som er så inspirerende på klesfronten som våren og sommeren.

Det er noe med lysere kvelder og varmere vær som byr på kreativitet og ikke minst optimisme. At man ikke trenger å tenke like praktisk som på vinteren, når det nesten utelukkende handler om å kle seg for surt vær og vind, er helt klart et stort pluss.

Her er noen av sesongens aller fineste trender – og du finner alle sammen i butikkene hos oss på Åsane Storsenter.

Iøynefallende it-farger

De siste årene har motebransjen blitt stadig mer fargerik, og den nye sesongen er intet unntak. Grønt og blått er noen av de mest trendy fargene du kan kle deg i denne våren og sommeren. Det finnes utallige nyanser å velge mellom - perfekt om du har lyst til å kle deg i et helblått- eller grønt antrekk. Ton i ton er superkult og gir et lekent, men samtidig behagelig uttrykk.

Blir det litt for voldsomt med et helt antrekk i grønt eller blått, kan du for eksempel kombinere en iøynefallende blå skjorte eller grønn kjole med en mer dempet klassisk lys blazer eller beige bukser, eller sprite opp et mer nedtonet antrekk med en liten detalj eller to som et belte, sko, strømper eller en kul veske.

dame med rødt hår, briller, grønn hårpynt og beige genser
person med beige bukser og svarte sandaler
Heklegenser Gina Tricot 379,- // Linbukse By Malene Birger Philippa 2600,- // Skjerf Part Two Fellini 400,- // Sandaler Stockholm Design Group Eurosko/Haaland 1299,-

Klassisk og tidløst, trendy og transparent

Våren har alltid stått i blazeren og trenchcoatens tegn! En klassisk, lang kåpe og en tidløs blazer er gode investeringer og et must i basegarderoben. Gjerne i rene og oversized silhuetter i rolig og nøytrale farger som beige, kamel og khaki for et moderne uttrykk. De passer dessuten perfekt til både hverdags og fest, enten du vil slenge de over en skjorte eller t-skjorte og bukser, eller sammen med en kjole eller et skjørt.

Denne våren er også plagg i hullete mesh og heklede eller transparente materialer populært – gjerne i dempede farger for å unngå et antrekk med for mye som skjer på én gang.

dame i lysegrønn, luftig kjole, rødt hår, blå strømpebukser, holder blomsterbukett i drivhus
Kjole By Malina LUN Bergen 3899,- // Øredobber PDPaola Kleiveland Ur&Gull 698,- // Ring Maanesteen Kleiveland Ur&Gull 1200,- // Pumps Stockholm Design Group Eurosko/Haaland 999,- // Strømper Change 89,-
dame med rødt hår, grønn kjole og hvit dressjakke
dame med rødt hår i luftig, lys, blomstrete kjole
Bilde til venstre: Kjole Dante6 Deguy 2890,- // Blazer Tiger Of Sweden Emilie 3699,- // Øreringer By Olea Bjørklund 699,-. Bilde til høyre: Kjole LoveLolita LUN Bergen 3899,- // Pumps Custommade LUN Bergen 2699,- // Pumps Stockholm Design Group Eurosko/Haaland 999,- // Øredobber PDPaola Kleiveland Ur&Gull 858,-

Den ultimate sommerkjolen

Det blir ikke sommer uten sommerkjoler! Og aller helst mange av dem. Denne våren og sommeren er det særlig romantiske midi- og maxikjoler i duse pasteller og blomstermønster som trender. Se etter nydelige detaljer som broderier og rysjer for skikkelig Bridgerton-vibber.

Blir det litt for søtt, kan du også gå for en kul og ensfarget kjole – hva med en knallgrønn i iøynefallende og tidløs plissé?

dame med rødt hår, denimjeans, denimjakke, grønn jakke og sneakers
Trenchcoat Camilla Pihl LUN Bergen 4200,- // Denim-jakke Donna Match 1199,- // T-skjorte Donna Match 349,- // Denim-jeans Pihl LUN Bergen 1800,- // Sneakers Rugged Gear Mani 799,- // Veske Emilia by BonDep LUN Bergen 799,- // Smykke Maanesteen Kleiveland Ur&Gull 850,- // Øredobber PDPaola Kleiveland Ur&Gull 698,- // Krakk Home&Cottage 1495,-

Udødelig denim

Jeansen og olajakken er enda et sikkert vårtegn og solide garderobehelter. Denne sesongen er det mange ulike jeanstrender å spotte i butikkene, og kanskje særlig momjeans med høyt liv og den løse boyfriend-jeansen som er oversized eller baggy er trendy. For ikke å snakke om jeansen med lavt liv fra 00-tallet som gjør sitt store comeback, flared jeans med vidde nederst og den evigkule cargo-jeansen med utilitypreg og praktiske lommer.

En hot trend er å kombinere jeans med en olaskjorte- eller jakke. Visste du at noen kaller looken for Canadian suit? Heng en oversized trenchcoat over antrekket og kombiner med sesongens kule sneakers for en avslappet stil - perfekt for å sitte i solveggen.

dame i beige genser, beige bukse og hvit og svart veske med mønster
Veske Markberg Bagorama 2699,-
dame i beige genser, beige bukse og beige veske
person med beige genser, beige bukse, svarte sandaler og veske i svart og beige
Veske Camilla Pihl Philippa 600,- // Veske Lycke Bagorama 799,-
dame i beige genser, beige bukse og turkis veske
dame i beige genser, beige bukse og grønn veske
Veske, Gina Tricot 299,- // Veske Stockholm Design Group Eurosko/Haaland 1099,-

Vårens it-vesker

Vi får ikke nok av vesker, og de siste årene har servert oss den ene freshe trenden etter den andre. Denne våren er det særlig store og praktiske tote bags som gjelder, som vil romme alt du trenger å ha med deg enten på jobb eller på fritiden.

Er du på utkikk etter en mindre veske, bugner butikkene også over av små og nette vesker med håndtak i knallfarger, men også mer skulpturelle it-vesker som oser av high fashion. For ikke å snakke om logomania!

person med grønn, luftig bukse, lysegrønne sokker, og grønne sko
Loafers Caprice Mani 999,-

Sesongens fineste tilbehør

Mange glemmer ofte accessoirer når de setter sammen et antrekk, men det setter virkelig prikken over i-en. Her er det bare å leke seg med sesongens sko, vesker og belter. Sporty og behagelige sneakers holder seg i trendbildet, men denne sesongen er det særlig tidløse og kule loafers som gjelder – gjerne med en dekorativ spenne på.

Vil du heller ha høye hæler, er 60-tallets søte Mary Janes-sko med remmer tilbake denne våren og sommeren, i tillegg til høye sandaletter med stropper. Style skoene med pene strømper for en skikkelig wow-effekt.