Åsane Arena – en gave til lokalmiljøet

Inngangspartiet til Åsane Arena
Velkommen inn til Åsane Arena.
Ung gutt som klatrer i et innendørs klatresenter
Norden største klatrehall finner du i Åsane Arena.

Dette er et fantastisk tilbud til alle som er glad i idrett - enten de er aktive på toppnivå, trener fordi det er gøy eller er ivrig heiagjeng på sidelinjen.

Åsane Arene åpnet dørene i høst, og vi har fått boltre oss på arenaen for å ta film og foto til vårens nye kampanje. Vi har hengt i veggene på Nordens største klatresenter, lekt oss på håndballbanen og flottet oss i de fargerike gangene - for et fantastisk sted! Åsane Arena skal huse et bredt spekter av idretter. Anlegget består av seks ulike idrettshaller og fotballstadion skal etter planen bli klar i vår. Totalt er det 32 000 m2 som skal fylles med ivrige små og store idrettsfolk. Anlegget har flere sosiale møtepunkter, hvor målet er å samle både topp- og breddeidretten, så de kan dra nytte av hverandre. Dette er som kjent en generøs gave fra Trond Mohn til idretten, som hele lokalsamfunnet kan ha glede av.

Flerbrukshallen

Tertnes Elite sin hjemmebane, og her er det plass til 2200 tilskuere. Den skal brukes til kamper for håndball- og volleyball-lag i norgestoppen for både damer og herrer. I tillegg vil den brukes til turneringer for barn og landskamper. I flerbrukshallen er tilrettelagt for håndball, volleyball, basket, badminton og innebandy.

Fotballstadion

Banen har undervarme og kan derfor brukes hele året. Det er en kapasitet på 3700 tilskuere og her skal det spilles toppfotball for både kvinner og menn. I tillegg vil anlegget brukes til større arrangementer for barn og unge.

Vestveggen

Nordens største klatrehall over 3 etasjer er nå åpnet. Totalt gulvareal for aktivitet er 2217 kvm, og klatrearealet er på hele 3641 kvm. Her er klatringen godt i gang, og Bergen Klatreklubb har flere kurs gående.

Det kommer også en turnhall som skal brukes til turn, rytmisk sportsgymnastikk og cheerleading, i ishallene er det lagt til rette for curling, ishockey, kortbaneløp, skøyter og kunstløp. I sandhallen skal sandvolleyball, håndball og fotball få trene. Ny squashall er nylig åpnet, og det er også et eget kampsportsenter.

Til sammen er Åsane Arena tilrettelagt for ca. 20 ulike idrettsaktiviteter, så her vil det bli mange aktive brukere. Bygget får også en egen kafé, hvor det legges vekt på sunt og næringsrikt kosthold. Nærmeste nabo til anlegget er breddeanlegget Myrdal Stadion, fotballstadion, og Vestlandshallen, en innendørs fotballarena med plass til 4800 tilskuere.

Stor deler av bygget er åpent, mens totalanlegget er planlagt ferdig våren 2021. Vi ønsker lykke til & velkommen til vår nye nabo!

Ung gutt som klatrer i et innendørs klatresenter
Norden største klatrehall finner du i Åsane Arena.