Fletteloff og annet digg fra Baker Brun
Fletteloffen er dekorativ, smaker veldig godt og er ikke så vanskelig å lage som en skulle tro.
Ingredienser:
- 6 ½ dl melk
- 50 g fersk gjær
- 1 kg hvetemel
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 egg
- 100g smør
- 1 egg til pensling
- Sesam-/valmuefrø til dekor
Slik gjør du:
Smelt smør, ha i melk og rør ut gjæren. Bland sammen alt det tørre; hvetemel, sukker og salt. Tilsett væsken og egget. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Dekk bakebollen med plast eller et klede og la den heve til dobbel størrelse, ca. 2 timer.
Del deigen i tre deler som igjen deles i tre like store emner. Rull så emnene til pølser og flett sammen.
Plassér loffene på et stekebrett med bakepapir og dekk med et klede. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle med et pisket egg og dryss valmuefrø eller sesamfrø over.
Stek brødene midt i ovnen på 200 grader C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Baker Brun har siden 1893 bydd på deilige og rykende ferske baker- og konditorvarer i Bergen. Du finner masse gode fristelser i disken fra morgen til kveld.
Til 17. mai kan du blant annet kjøpe jordbærkake, hvit dame eller superfine moussekaker med frukt.
Du kan også enkelt bestille kaker, helt som du ønsker den. Klikk deg inn på Baker Brun sin side, for å se utvalget!
PS! Vi har nå to Baker Brun hos oss, både på bygg A og B.
Aktuelle butikker
Butikk | Beliggenhet | Åpningstider | Kontaktinfo |
---|---|---|---|