Fletteloff og annet digg fra Baker Brun

Bilde av to fletteloff fra Baker Brun
Bilde av deig som skal bli fletteloff, step by step
Bilde av deig som skal bli fletteloff, step by step
Bilde av deig som skal bli fletteloff, step by step
Bilde av deig som skal bli fletteloff, step by step

Fletteloffen er dekorativ, smaker veldig godt og er ikke så vanskelig å lage som en skulle tro.

Ingredienser:

  • 6 ½ dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 100g smør
  • 1 egg til pensling
  • Sesam-/valmuefrø til dekor

Slik gjør du:

Smelt smør, ha i melk og rør ut gjæren. Bland sammen alt det tørre; hvetemel, sukker og salt. Tilsett væsken og egget. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Dekk bakebollen med plast eller et klede og la den heve til dobbel størrelse, ca. 2 timer.

Del deigen i tre deler som igjen deles i tre like store emner. Rull så emnene til pølser og flett sammen.

Plassér loffene på et stekebrett med bakepapir og dekk med et klede. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle med et pisket egg og dryss valmuefrø eller sesamfrø over.

Stek brødene midt i ovnen på 200 grader C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Baker Brun har siden 1893 bydd på deilige og rykende ferske baker- og konditorvarer i Bergen. Du finner masse gode fristelser i disken fra morgen til kveld.

Til 17. mai kan du blant annet kjøpe jordbærkake, hvit dame eller superfine moussekaker med frukt.

Du kan også enkelt bestille kaker, helt som du ønsker den. Klikk deg inn på Baker Brun sin side, for å se utvalget!

PS! Vi har nå to Baker Brun hos oss, både på bygg A og B.

jordbærkake fra baker brun med fat og kopper til til
masse digge boller på rist fra baker brun
Hvit dame fra baker brun med fat og kopper til