Meny
 

Overrask med frokost på morsdag

Gi henne den beste starten på den siste dagen i uka. Overrask med frokost på senga eller ferdigdekket frokostbord. Dette er slik du imponerer på morsdag!

Morsdag frokost

Morsdagen feires andre søndagen i februar og det er dagen for å rette oppmerksomhet mot mødrene i ditt liv. Ikke glem at dette også inkluderer bestemødre og eventuelt dine barns mor. Start på riktig fot og server en skikkelig god frokost. Dersom du ikke bor ved henne, scorer du plusspoeng ved å dra hjem til henne med blomster og/eller diske opp en lekker brunsj. 

 

Husk at frokosten ikke behøver å være av hotellstandard, men dette er likevel dagen til å yte det lille ekstra. Du må på forhånd forsikre deg om at du har alle nødvendige råvarer. 

 

 

 

 

 

Handleliste til frokosten:

  • Melk
  • Juice
  • Brød
  • Smør
  • Egg
  • Pålegg
  • Frukt/bær
  • Pannekakeingedienser

 

Lag frokost med hennes favoritter. Lag kaffe eller te og server i tillegg noe forfriskende og kaldt som en deilig juice eller et glass melk. Server gjerne nybakt brød eller varme rundstykker med et godt utvalg av pålegg. Et annet populært alternativ er å lage deilige pannekaker med spekeskinke og blåmuggost.

 

Husk at i tillegg til deilig mat er morgenstunden sammen minst like viktig. Sett den rette stemningen ved å rydde litt ekstra, tenne stearinlys og sette på rolig musikk. Dekk spisebordet til hun står opp eller overrask henne med frokost på sengen, men pass likevel på at hun får sove ekstra lenge. Psst… Siden det er en spesiell anledning er det også lov med kake til frokost. Hva med å lage sjokolademuffinsene fra "enkle desserter til morsdag".

 

 

Grove glutenfrie pannekaker

pannekaker

 

Server gode og mettende, grove pannekaker uten gluten! Følg denne oppskriften fra MatPrat og topp pannekakene med spekeskinke, blåmuggost og sprø spinat. 

 

INGREDIENSER

 75 g smør

4 dl glutenfritt mel
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
1 dl glutenfrie havregryn
8 dl soyamelk eller mandelmelk
4 stk egg

FORSLAG TIL TOPPING

8 skiver spekeskinke
1 pk blåmuggost á 125 g
1 pk babyspinat á 65 g
1 ss olivenolje
1⁄2 ts kvernet pepper

SLIK GJØR DU

Steg 1 - Smelt smør i en liten kasserolle. Bruk en stavmikser og kjør sammen glutenfritt mel, knuste linfrø, sesamfrø, glutenfrie havregryn, melk, egg og smeltet smør i en bolle. La røren svelle i 5 minutter.

 

Steg 2 - Stek pannekaker i en middels varm panne til de er gyllenbrune på begge sider. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at det ikke svir seg.

 

Steg 3 - Server gjerne pannekakene med spekeskinke, biter av blåmuggost og frisk spinat. Drypp over litt god olivenolje og krydre med litt grovkvernet pepper.

Sist endret - 30 januar 2019