Tradisjonell fårikål
Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Vi deler en klassisk og god oppskrift på fårikål - fra Meny.
Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i ca. 2,5 time. Du kan gjerne lage fårikål dagen i forveien. Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett og et av høstens gastronomiske høydepunkter. Som alternativ til fårikålkjøtt av lam, kan du bruke sauekjøtt.
TIPS!
Fårikålen blir aller best dersom du koker den dagen før du skal servere den slik at smaken får "satt" seg. Når fårikålen er kald kan du lett fjerne fettet som legger seg som et lokk på toppen av gryten.
Ingredienser
- 1,5 kg fårikålkjøtt av lam, kjøtt med litt fett gir ekstra smak
- 1,5 kg hodekål
- 2 ts salt
- 5 ts hel pepper
- 3,5 dl vann til fårikål
- litt hvetemel til jevning, valgfritt
Tilbehør
500 g poteter
Slik gjør du
- Skjær opp lammekjøttet og del hodekålen i grove båter
- Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele. Begynn med et lag kjøtt med fettsiden ned. Strø salt og hel pepper mellom lagene.
- Ha i vann og kok opp. Sett så ned varmen og ta på lokk.
- La fårikålen trekke under lokk til kjøttet løsner fra benet i ca. 2-3 timer. Rist litt på kjelen av og til.
- Tilbehør: Kok gode poteter til de er møre, pass på at de ikke blir overkokt. Server til rykende varm fårikål.
BON APPETIT!
TIPS!
Hell godt med kraft fra fårikålen over potetene, så smaker de kjempegodt!
Aktuelle tilbud
-
Gjelder 7. oktober – 13. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 13. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 20. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 20. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 13. oktober